Wanneer je vanwege psychosociale problematiek of een verstandelijke beperking niet zelfstandig kunt wonen zijn er verschillende vormen van hulp mogelijk, waaronder begeleid wonen. Ge.woonzorg biedt deze zorg, maar het is ook mogelijk om ambulante begeleiding te ontvangen vanuit de accommodaties die Ge.Woonzorg aanbiedt.
Er wordt bekeken of je in je huidige woning kunt blijven wonen en begeleiding aan huis voldoende is; dan is er de mogelijkheid dat begeleiding naar jou toe komt.
Mocht je twijfelen of je in aanmerking komt voor begeleid wonen, kun je dit nagaan bij het CIZ en een “keukentafelgesprek” aanvragen. Naar aanleiding hiervan zal een inschatting gemaakt worden hoeveel zorg en ondersteuning je nodig zal hebben.
Heb je al een geldige indicatie dan kijkt Ge.Woonzorg graag naar wat we voor jou kunnen betekenen.
De doelgroep is 18 jaar of ouder en heeft een verstandelijke beperking en/of psychosociale problematiek. Ook zijn mensen met een verslaving welkom wanneer men om kan gaan met gereguleerd gebruik. Uiteraard is het niet de bedoeling intern harddrugs te dealen of gebruiken. Cliënten hebben een indicatie op basis van de Wet langdurige zorg (WLZ) en bij uitzondering via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Niet iedere zorgvraag kan door Ge.Woonzorg worden beantwoord. Om vooraf duidelijkheid te kunnen geven aan onze mogelijke cliënten en ketenpartners hebben wij de volgende uitsluitingscriteria vastgesteld:
Cliënten kunnen tijdens de zorg- en dienstverlening veranderen of gedrag vertonen wat bij de intake niet is vermeld. Hierdoor kan het zijn dat Ge.Woonzorg niet langer de gevraagde zorg- en dienstverlening kan geven. In deze gevallen wordt de cliënt hierover geïnformeerd en krijgt hij of zij de kans om dit gedrag aan te passen. Indien dit niet gebeurt zal er samen met de cliënt gezocht worden naar een passende oplossing.
De volgende punten zullen een rol spelen bij het besluit om de zorg- en dienstverlening te beëindigen: